Knowledgebase:
Update Wordpress
Posted by Matei Bogdan, Last modified by Matei Bogdan on 03 Sep 2014 02:56 PM

In general, atunci cand apare o varianta de WordPress noua, se imbunatatesc fisierele php si baza de date mysql. Ambele trebuie inlocuite cu noua forma, insa nu oricum!

 

Cum se face update automat la Wordpress?

Incepand cu versiunea WordPress (2.7+) scriptul permite update-ul automat la fisiere catre ultima versiune.

1: Inainte de toate, este cel mai bine sa faceti un full backup – care presupune backup-ul fisierelor din FTP si a bazei de date MYSQL.

2:  Un aspect important este tema de WordPress. Daca este cea clasica de la WordPress iar dvs ati lucrat pe ea, aceasta va fi inlocuita cu cea originala. Motiv pentru care trebuie sa copiati separat directoarele si fisierele temei dvs. customizate. Daca folositi o alta tema decat cea originala cu care vine WordPress, nu aveti de ce sa va faceti probleme si puteti merge la pasul urmator.

3: Trebuie sa va autentificati pe panoul de admistrare wp-admin

4: Puteti face update-ul prin click pe bannerul care ca informeaza despre update disponibil, iar daca nu este prezent prin meniu: Dashboard > Updates screen. Odata ajunsi in ecranul de Update trebuie apasat pe butonul Update Now pentru a porni procesul de update. In mod normal nu ar mai fi nevoie de nici o alta operatie doar daca va incadrati la punctul 2.

 

Cum se face update manual la WordPress ?

1: Inainte de toate, este cel mai bine sa faceti un full backup – care presupune backup-ul fisierelor din FTP si a bazei de date MYSQL.

2: Descarcarea ultimei variante de WordPress de pe website-ul oficial wordpress.org.

3: Stergeti din ftp wp-includes si wp-admin, dupa care urcati directoarele din cadrul celei mai noi variante de WordPress.

4: Copiati fisierele din wp-content deasupra vechiului wp-content si acceptati inlocuirea totala (replace all). Atentie: Directorul wp-content nu trebuie sters, iar noul director trebuie copiat deasupra inlocuind doar vechile fisiere si directoare! Inca un aspect important este tema de WordPress. Daca este cea clasica de la WordPress iar dvs ati lucrat pe ea, aceasta va fi inlocuita cu cea originala. Motiv pentru care trebuie sa copiati separat directoarele si fisierele din interiorul wp-content – cu exceptia themes. Daca folositi o alta tema decat cea originala cu care vine WordPress, nu aveti de ce sa va faceti probleme.

5: Copiati fisierele din radacina WordPress (cel php). Nu va faceti griji, fisierul wp-config va ramane intact!

6: Intrati in panoul de administrare. Veti fi intrebat daca doriti sa faceti update la mysql, acesta se face automat la click!

Cam astia ar fi pasii pe care trebuie sa-i parcurgeti pentru a face update de WordPress. Noi va recomandam aceasta modalitate pentru ca este cea mai sigura!

(0 vote(s))
Helpful
Not helpful

Comments (0)
Post a new comment
 
 
Full Name:
Email:
Comments:
CAPTCHA Verification 
 
Please enter the text you see in the image into the textbox below (we use this to prevent automated submissions).