Knowledgebase:
Cum imi verific e-mail-ul folosind clientul webmail?
Posted by Zoltan Egresi, Last modified by Ioan C. on 05 Jul 2014 10:03 AM

Puteti citi mesajele online, utilizand aplicatia webmail 'SquirrelMail' pusa la dispozitia dvs. Aceasta aplicatie populara va permite citirea meajelor, salvarea acestora, mentinerea unei agende de contact precum si indeplinirea tututor functiilor clasice ale programelor de email cu care v-ati obisnuit.

Principala diferenta dintre webmail si aplicatiile care citesc mesajele offline, precum Microsoft Outlook Express, Eudora, Pegasus, Thunderbird etc, este aceea ca aceste functii sunt indeplinite online in loc sa fie duse la capat pe computerul dumneavoastra.

Citirea mesajelor online este optionala. Puteti utiliza aplicatia de email offline preferata, daca asta doriti. De asemenea, puteti utiliza o combinatie dintre webmail si alte unelte - puteti verifica mesajele online, cand sunteti acasa si sa le descarcati pe calculator cand ajungeti la serviciu.

Pentru a citi mesajele online:

Prin adresarea browser-ului dvs. catre http://www.numedomeniu.com/webmail (Linux) si respectiv http://webmail.numedomeniu.com (Windows) ...va aparea o fereastra care solicita un nume de utilizator, unde veti introduce adresa completa de email, ex: office@numedomeniu.com iar la parola, parola aleasa.

Foarte important! Pentru a accesa o casuta de mail la utilizator trebuie specificata adresa de mail completa mail@domeniu.com si parola setata din cPanel sau Plesk pentru casuta de mail respectiva!

 

 

Dupa validare veti fi condusi catre o sectiune cu 2 tipuri de clienti de email. Printr-un singur click pe icoana unuia din ei il alegeti pe cel cu care sa vizualizati mesajele.

Atentie! Inainte de a putea utiliza o adresa de email trebuie sa o creeati din Panoul de Control.

Aplicatia de webmail ruleaza pe porturile 2095 si 2096 (https). Daca sunteti in spatele unui firewall nu veti putea accesa interfata de administrare decat daca firewall-ul permite conexiuni pe aceste doua porturi.

Din pacate nu exista alta rezolvare pentru aceasta problema decat contactarea administratorului dvs. de retea in vederea deblocarii celor doua porturi.

(293 vote(s))
Helpful
Not helpful

Comments (0)
Post a new comment
 
 
Full Name:
Email:
Comments:
CAPTCHA Verification 
 
Please enter the text you see in the image into the textbox below (we use this to prevent automated submissions).